Националната художествена академия в ЕМО Етър

Студенти от Националната художествена академия избраха ЕМО „Етър” за учебната си практика

By Desi, 07.06.2018

Преподавателите от Националната художествена академия Светлин Балезров и Венцислав Йорданов проведоха учебната практика с 10 студенти от специалност „Рекламен дизайн” в ЕМО „Етър“. Задачите, поставени на студентите, бяха свързани с подобряване на визията и съдържанието на информационните табели на някои от експонатите в музея, както и на картата, която се предоставя на посетителите.

 

Предложенията на младите специалисти по рекламен дизайн ще улеснят възприемането на пособия от бита на българина, служили в миналото за консервиране на плодове по естествен път – сушилото и пушилото за сливи.

 

Главният уредник на ЕМО „Етър” Ваня Донева сподели, че студентите са направили свои собствени проучвания и са дали модерни и нестандартни решения на задачите, като триизмерния им подход към картата на музея. Според дизайнера Мирослав Живков от ЕМО „Етър”, младите хора са идентифицирали различни предизвикателства, изчистването на които ще бъде в полза на музея и на целия екип.

 

Контактите между ЕМО „Етър” и Националната художествена академия бяха създадени по инициатива на директора на музея доц. д-р Светла Димитрова. Резултат от това сближаване е първата учебна практика на студентите в музея.