Снимка-Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest

Очаква ни второ издание на „Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest”

By Desi, 16.04.2018

Проектът „Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest” на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово спечели съфинансиране по Програма Култура в размер на 13 500 лева

 

Партньори на Сдружението са Театър на огъня и сенките “Fireter”, „Цирк Де Ла Люлин“, Театрална компания „Соулмейд“, „Куик Хендс Проджект“, „Firebirds Productions“ и Габрово Daily. Всички те обединяват усилия, за да изпълнят целта на проекта, която е превръщането на Габрово в карнавална и фестивална дестинация с международна значимост – разпознаваем у нас и в чужбина център за улично изкуство и култура. Надграждане и обогатяване на над 100-годишната карнавална традиция на Габрово чрез съвременни улични изкуства. Активизиране на участието на местната общност и засилване на туристическия потенциал на Габрово в потреблението на култура и изкуства. Представяне на габровската карнавална традиция като част от европейската и световната карнавална традиция. Популяризиране в Габрово на съвременните световни тенденции за изкуства в градска среда.

 

„Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово 2018“ е проект за второ издание на успешния фестивал за изкуства в градска среда 6Fest. Български и чуждестранни артисти ще представят спектакли като уличен театър, съвременен цирк, светлинен карнавален парад, марионетно шоу, илюзионно изкуство. Фестивалът ще се реализира в рамките на три дни – 18, 19 и 20 май по време на Международния фестивал на хумора Габрово 2018 и ще покаже културната и артистична жизненост на Габрово, като творчески град на ЮНЕСКО.

 

Проектът предвижда реализиране на 6 фестивални събития с участието на 19 артисти от страната и чужбина и производството на късометражен филм.

 
Снимка-Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest