Първи национален лагер Предприемачът като откривател 2017 - 7

Община Габрово за втора поредна година е домакин на младежки лагер по предприемаческо мислене

By Desi, 09.03.2018

След огромния успех на първия летен лагер по предприемаческо и креативно мислене за ученици, „Предприемачът като откривател” се завръща това лято за втори сезон в Габрово.

 

В рамките на една седмица – от 10 Юли, МАИР „Боженци” отново става дом за ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, които ще развиват своето икономическо мислене и ще търсят решения на съвременни предизвикателства и проблеми. Организаторите и тази година са подготвили множество игрови ситуации, собствена „бордова игра”, казуси, „стая със загадки”, срещи с успели млади предприемачи и посещения на иновативни предприятия в Габрово.

 

В първото издание на лагера през лятото на 2017 г. участваха 24 ученици от 9 града, при средна възраст от 17 години. Учебната програма беше с продължителност от 48 учебни часа. Летният лагер беше оценен като полезна инициатива изключително позитивно от участниците. Част от тях ще се включат тази година в ролята на асистенти.

 

Лагерът по предприемаческо мислене се организира от екипа на Фондация Бауерзакс и е продължение на утвърдилия се неформален образователен курс „Предприемачът като откривател“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Областен информационен център – Габрово и е продължение на стремежа на кмета Таня Христова за развитието на общината като иновационен хъб.

 

Курсът се провежда под патронажа на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

 

Снимки от летния лагер през 2017 г. може да видите тук: www.gabrovo.bg.

 

За записвания за участие в летния лагер, контакти и допълнителни въпроси може да се свържете с Весислав Илиев по електронна поща iliev@bauersax.org и на моб. +359 894 616 416.