Иван Хаджиберов

Показват „Дързостта да бъдеш пръв“ в Европейския парламент

By Desi, 04.12.2017

На 5 декември документалният филм за българския индустриалец и дарител Иван Хаджи Беров „Дързостта да бъдеш пръв“ ще бъде показан в Европейския парламент в Брюксел.

 

Събитието ще се състои в зала „Алтиеро Спинели“ от 11:30 до 12:30 часа, като освен прожекцията е предвиден разговор със създателите на филма.

 

На брюкселския афиш лаконично е отбелязан замисълът на творческия екип – „Сюжетът на филма е насочен най-напред към младите хора, които имат смелостта и отговорността да доведат духа на предците като Иван хаджи Беров в своето време“.

 

„Дързостта да бъдеш пръв“ и неговите автори Емил Михов и Милен Василев са получили покана за гостуване в Брюксел от българския евродепутат Момчил Неков.

 

Очаква се на събитието да присъстват и останалите български евродепутати, дипломати и всички, които искат да научат кой е „Патриархът на българската индустрия“.

 

Момчил Неков се е ангажирал да отговори на желаещите да присъстват на прожекцията чрез специален пост във Фейсбук страницата си.

 

Заедно със създателите на филма за Брюксел заминава и праправнучка на Иван хаджи Беров (1858–1934), която заедно със семейството си беше на премиерата на филма в Габрово на 7 октомври миналата година.

 

Преди месец 27-минутната лента за пръв път започна творческия си път в Европа с премиера в Берлин, в Българския културен център.

 

Иван Хаджиберов

Иван Хаджиберов