bTV „Да изчистим България заедно“

Габрово се включва в „Да изчистим България заедно“

By Desi, 11.09.2017

За поредна година Община Габрово ще подкрепи кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември 2017г. За деня на почистването Община Габрово е създала организация, при която ще бъде осигурено сметоизвозването на събраните от гражданите отпадъци. За да се оптимизира работата на екипите на ОП „Благоустрояване“ – Габрово, е необходимо събраните отпадъци да бъдат поставени до съдовете за смет, след което да бъде подаден сигнал на тел.: 066 801 453. На телефона отговаря диспечер, който ще приеме информацията и ще насочи екип за събиране и транспортиране на отпадъка.

 

На 16 септември работното време на ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ – Габрово ще бъде до 17:00 часа. Достъпът до депото ще бъде свободен за всички транспортни средства, които са се включили в инициативата.

 

В кампанията „Да изчистим България заедно“ се включват Областно пътно управление – Габрово, ПП „Българка“, НП „Централен Балкан“, Държавно горско стопанство – Габрово, Хандбален клуб „Чардафон“ и др.

 

Тази година ПП „Българка“ и Северноцентрално държавно предприятие – Габрово ще чистят по маршрут по направлението ЕМО „Етър” – Чарково – Соколски манастир. За всички желаещи да се включат в кампанията е осигурен автобус, който ще отпътува на 16.09.2017 г., в 10,00 ч. от спирката пред Областна администрация – Габрово. За тези, които ще ползват личен транспорт, сборният пункт е в 10,20 ч. на Информационен център „Българка” (горният паркинг на ЕМО „Етър”). За участниците са осигурени чували и ръкавици.

 

Избраният маршрут е един от най-посещаваните в този район, предлагащ възможности за отдих, туризъм и атрактивни преживявания сред природата. За съжаление не всички посетители имат щадящо отношение към природната среда и на много места се срещат безразборно изхвърляни отпадъци. Акцията по почистването има и образователен характер, като се цели изграждането на по-отговорно мислене и щадящо отношение към околната среда! За повече информация Милена Илиева, тел: 0885999161, ДПП „Българка”.

 

В рамките на кампанията Община Габрово ще обезпечи почистването на извънградски терени, като за целта по места ще бъдат изпратени екипи и тежкотоварна техника.

 

Гражданите, желаещи да се включат в почистването, могат да получат чували и ръкавици от стая 701 в административната сграда на Община Габрово до 15 септември, включително.

 

За повече информация може да се обадите на тел.: 066 818 437 (всеки работен ден до 17:00 часа).

 
bTV „Да изчистим България заедно“