КЕВИС `2017

КЕВИС 2017

By Desi, 05.08.2017

Арт симпозиум за лендарт и кинетично изкуство ще се проведе от 31 юли – 6 август в Етнографски музей на открито „Етър“.

 

Резултатите от работата на артистите ще бъде представена публично на 5 август в рамките на Ден на отворените врати в Център „Българка“ от 11.00 ч.

 

След пилотното издание (2015 г.) на КЕВИС под формата на младежки симпозиум за кинетично изкуство, задвижвано с вода, с участието на студенти по изкуствата и ученици от художествени гимназии, тази година акцентът е поставен върху изява на различни поколения съвременни автори, готови да експериментират в сферата на лендарта и кинетичното изкуство. Концептуално тазгодишното издание е свързано с есетрите – удивителни животни, символ на реката, източник на живот и препитание. Според легендите в чест на тази риба индианците нарекли августовско пълнолуние (т.г. на 7 август) „Есетрова Луна“.

 

Участници в симпозиума са: Проф. д-р Орлин Дворянов, Виргиния Пенчева, Орфей Миндов, Добрин Атанасов, Петя Боюкова, Галина Динева, Кристиян Димитров, Калоян Минчев.

 

Организатори на симпозиума са Център за неформално образование и културна дейност АЛОС и Етнографски музей на открито „Етър“, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и местни бизнес среди. Партньори на инициативата са: Сдружение „Изкуство в действие“ – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – Катедра „Визуални изкуства“,
WWF България.

 
КЕВИС `2017