Плакат-Предприемачът като откривател-МАИР Боженци

„Предприемачът като откривател”

By Desi, 16.07.2017

След успеха на Innovatin Camp 2016 Габрово, Община Габрово ще бъде домакин и на първия национален летен лагер „Предприемачът като откривател”.

 

Едноседмичният летен лагер стартира на 16 юли и ще продължи до 23 юли в с. Боженци, като целта е да събере 25 ученици от Габрово и страната. Летният лагер е организиран от Фондация Бауерзакс, с подкрепата на Община Габрово, ОИЦ Габрово и Индъстри Уоч.

 

“Предприемачът като откривател” е програма, която разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно мислене. Обучението предоставя знание за основните икономически принципи, както и разбиране на факторите за успех в бизнеса. Събитието представлява образователна и тренинг програма за най-мотивираните и активни млади хора в България и тази година Фондацията избра то да се проведе на територията на град Габрово.

 

Това ще даде възможност на 15 младежи от Габрово и 10 от страната да участват в една уникална по рода си инициатива, която ще подпомогне подобряването на техните знания за функционирането на пазарното общество, икономическите взаимоотношения между индивидите, етичните правила на бизнеса и предприемаческата култура. В рамките на лагера по нестандартен начин ще бъдат преподавани техники за креативно и иновативно мислене. Сред лекторите ще бъдат предприемчиви млади хора, успели да изгладят свой успешен бизнес.

 
Плакат-Предприемачът като откривател-МАИР Боженци