Ден на настолните игри в Габрово

Homo ludens или Ден на настолните игри в Габрово

By Desi, 18.03.2017

Ден на настолните игри в Габрово

В съботния ден на 18 март, Домът на хумора и сатирата предлага на малки, големи и още по-големи габровци и гости на града да се включат в приключението „настолни игри“. Запазете часовете от 11.00 до 17.00 и елате със своите близки в музея, където ще гостува инициативата „Да играем“ – пътуваща библиотека с богатата колекция от настолни игри.

 

Повечето от игрите са специално подбрани и са подходящи за различни възрасти, лесни са за обясняване и относително бързи за разиграване. Някои от тях са избрани и заради уменията, които развиват и възможността да се пригодят за образователни цели.

 

Инициативата „Да играем“ запознава широката публика с различни видове настолни игри – традиционни, класически и съвременни. Те са чудесен начин за забавление и възможност за общуване или за създаване на контакти и развиване на умението екипна работа. Домът на хумора и сатирата отваря пространството си за нови и забавни занимания за габровци и техните гости.

 

Преди по-малко от месец в старата столица се проведе фестивалът „Настолен град“, който събра на едно място над 100 настолни игри и близо 200 любители.

 

Вход свободен, очакваме Ви!